Lekker slapen boek je nu

Anekdotes

Waar is het strand?

Een jong Duits stel uit de omgeving Köln arriveert vrijdagavond om half acht en de eerste vraag is: Waar is hier het strand?

Als ik antwoord dat hier in de buurt nergens strand is zijn ze teleurgesteld. Ze waren speciaal voor het strand naar ons gereisd. Zonder op het strand te zijn geweest vertrokken ze de volgende morgen weer naar huis.

Ik heb vroeger in Mar(r)um gewerkt

Een ouder stel arriveert voor een aantal nachten. De man heeft hier vroeger gewerkt en hij komt herinneringen ophalen. Als hij verteld over de omgeving van vroeger vraag ik hem of hij zeker weet dat het Marrum was. 100% was zijn antwoord.

De volgende morgen bij het ontbijt komt de aap uit de mouw. Het was Marum en geen Marrum. Na een aantal nachten vertrekken ze toch tevreden huiswaarts. De omgeving van Noardeast Fryslan heeft ook zijn charmes.

Het verkeerde dorp.

Een fietsend echtpaar vertelde bij aankomst dat de vorige B&B onvindbaar was. Ze kwamen in de plaats aan en konden geen B&B vinden. Er waren meer plaatsen met dezelfde naam. Ze hadden nog wat energie over en fietsen naar het andere dorp. Helaas geen B&B te vinden. Er was nog een plaats met dezelfde naam. Ze belden de B&B om te annuleren omdat deze te ver uit de route lag. Toen ontdekten ze dat ze weer vlak bij het startpunt, en dus hun auto waren. De B&B gebeld dat ze toch nog kwamen, alleen nu met de auto.

Even naar Ameland

Een paar jonge fietsende Duitsers arriveren ‘s middags op de pier in Holwerd. Daar zien zijn de boot naar Ameland aankomen. Ze zien het eiland liggen en besluiten de boot te nemen.

Onderweg ontdekken ze dat de tocht bijna een uur duurt in plaats van 10-15 minuten. Dus even snel een rondje fietsen op het eiland om de laatste boot terug te nemen.

Elektrische fiets.

Bij ons komen veel mensen op een elektrische fiets. Een keer op een ochtend. Shit de accu is nog leeg. Wel de stekker in het stopcontact gedaan maar vergeten om m in de fiets te pluggen.

Zelf. Net de badkamer schoon en droog gemaakt. Ik draai me om en ik hoor water druppelen. Loopt de kop van de douche leeg….