WAT IS ER TE DOEN

iN DE OMGEVING

Bed en Breakfast Marrum ligt op korte rij-afstand van meerdere grote steden. Maar er valt in Frieland natuurlijk veel meer te doen!

Leeuwarden

Dwalen door de knusse straatjes van de stad die je de mooiste verhalen vertellen over haar historische verleden. Dwalen langs romantische grachten, die je meevoeren langs verborgen parels. Dwalen door Leeuwarden is wonderlijk mooi.

Meer weten? 

Dokkum

De meest noordelijke stad van Nederland heeft een rijke geschiedenis, maar staat met twee benen in de klei. Een nuchter maar hip stadje, waar je heerlijk kunt shoppen en loungen na een korte wandeling. Met de Waddenzee en het Lauwersmeergebied als natuurrijke achtertuin, is een week al snel te kort om vanuit Dokkum alle uitstapjes te maken die dit Hoge Noorden te bieden heeft. Het ligt niet aan het einde van de wereld, maar je kunt het vanaf daar wel zien.

Meer weten?

Franeker

Het bevlogen verleden van de stad Franeker zie je terug in het centrum, met zijn grootse monumenten en de kleine historische parels. De Franeker kerk heeft zijn eigen tuin, met een fontein die de geboortekamer van kometen uitbeeldt, en in het huis van een simpele wolkammer vind je het oudste, nog werkende planetarium ter wereld.

Meer weten?

Harlingen

Harlingen is de enige zeehavenstad van Friesland waar wind en water de wet uitmaakt. Liefhebbers van een roemrijk, nautisch verleden ontdekken hier de prachtige pakhuizen, geweldige gevels en bijzondere binnenhavens en sfeervolle straatjes.

Meer weten?

Drachten

Drachten en haar omgeving biedt alles wat je nodig hebt voor een vakantie of een dagje uit. In en rond het centrum is een gevarieerd winkelaanbod, vind je de leukste terrassen en mooie routes langs historische panden. Ook voor ontspanning zoals theater, films en evenementen, ben je in Drachten op de juiste plek. In de omgeving vind je Nationaal Park De Alde Feanen en het Drents-Friese Wold met bos, heide en stuifzanden en natuurlijk de Friese meren.

Meer weten?

Sneek

Heel eventjes mocht Sneek in de vijftiende eeuw de hoofdstad van Friesland zijn. Logisch, als je het Centraal Station bent voor al het Friese waterverkeer. Dat middelpunt is Sneek nog steeds en daar herinnert de jaarlijkse Sneekweek ons volop aan. Rondom de Waterpoort vindt dan de grootste poolparty van Friesland plaats. Dankzij de winkeltjes, terrasjes en parken van historisch Sneek is het ook de rest van het jaar heerlijk vertoeven. Ontdek zelf hoe leuk Snits is.

Meer weten?