Lekker slapen boek je nu

BenB Marrum: Wat is er in de omgeving

Marrum huisvest 1400 inwoners. Een gemoedelijk dorpje gelegen op korte afstand van Leeuwarden, Stiens, Dokkum, Lauwersoog, Holwerd en de boot naar Ameland of Schiermonnikoog.

Met de auto naar Dokkum, 15 minuten en Stiens, 10 minuten, Leeuwarden, 17 minuten. Natuurgebied Lauwersmeer is 30 minuten. Harlingen, Franeker en het natuurgebied ‘t Fryske Gea zijn snel te bezoeken. Cultuur, wandelen, fietsen, varen, het is allemaal volop aanwezig in de directe omgeving.

De gemeente Noardeast Fryslan heeft veel te bieden. Met name de volgende streken zijn het bezoeken waard.

  • Waddenzee Unesco Werelderfgoed
  • Nationaal Park Lauwersmeer
  • Nationaal Park De Alde Feanen
  • Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden
  • Elfstedenstad Dokkum

Noardeast Fryslan staat ook bekend om zijn weidse open landschap. Je vind er terpen, vele kerken en historische windmolens en heel veel natuur. Je verwonderd je over de kleine dorpjes in de omgeving. Een kerk en 35 inwoners komt voor.

De imposante molen de Zwaluw ziet u al van ver, en dat is geen wonder, het is de hoogste molen van Friesland. Deze houtzaag-, koren- en pelmolen is van begin mei tot en met eind september open voor bezoekers.

Er zijn vele fiets en wandelroutes welke dichtbij onze B&B liggen. Wij verhuren fietsen. Wel even vooraf reserveren

Ook het monument over de redding van de paarden uit de kwelder in 2006 is een aanrader.

66 kilometer zeedijk

De plaquette onder het monument op de zeedijk schept duidelijkheid. Niks geen tempel! Tussen 1963 en 1993 is hier 66 kilometer dijk op deltahoogte gebracht. Ter afsluiting van het project is dit monument geplaatst en door de toenmalige commissaris van de Koningin dhr. Wiegel onthuld.

Dijk opgetild op pilaren

Het monument bij Marrum is een deel van de dijk dat is opgetild op pilaren. Vandaar dat het dak bedekt is met gras. Ook de vorm van de pilaren is belangrijk. Zij verwijzen naar de vrouw, breed in de heupen en smal in de schouders.

Het monument op de zeedijk bij Marrum is gemaakt door de in Akkrum wonende kunstenaar Ids Willemsma. Van zijn hand staan meer objecten in Friesland, zoals een groot metalen oog bij het plaatsje Spannenburg.